DRINKEN
Onderstaand is slechts een selectie van ons uitgebreide assortiment. Wij maken koffies op ambachtelijke wijze en met de hand gestoomde melk van de Novalishoeve voor de lekkerste cappuccino’s. De wijnkaart is met zorg samengesteld in samenwerking met onze wijnleverancier en voor onze bieren hebben wij elk jaar een uitgebreide proeverij om zeker te zijn of we nog steeds het allerlekkerste op de kaart hebben. Onze cocktails shaken wij allemaal met de hand en met zorgvuldig gekozen verse ingrediënten.
Klik hier voor de volledige drankenkaart
COCKTAILS
COCKTAILS
DARK ‘N STORMY – 13,5
van donkere rum en pittig gemberbier, afgewerkt met een vleugje frisse limoen. Een krachtige doch verfrissende cocktail
EXPEDITION – 12,5
een exotisch avontuur in een glas, gemaakt van rum, vers ananas- en limoensap en een vleugje kaneel
PASSIONFRUIT FIX – 11
probeer eens wat anders, een frisse kruidige cocktail gemaakt door de combinatie van Galliano, vodka, vanillesiroop en natuurlijk passievrucht
AUTUMN ORANGE FIZZ – 12,5
een cocktail van Licor 43, sinaasappel en kaneel afgetopt met ginger ale, Ben’s signature cocktail
ESPRESSO MARTINI – 10,5
wanneer je niet kan kiezen tussen koffie en een borrel, cocktail van espresso, Kahlùa en vodka
ALABAMA SLAMMER – 13,5
zoet, fruitig en smooth. Met een uitgebalanceerde hint van amandelen door de amaretto en citrus tonen door de verse jus d’orange en citroensap. Smooth door de Southern Comfort
PORNSTAR MARTINI – 12
dé sensatie van dit moment: de passiefruit martini met vanille vodka en optioneel met een shotje cava on the side (+2,5)
MOJITO – 12
de Cubaanse munt-limoencocktail met witte rum, rietsuiker en soda water. Need I say more?
SPRITZ – VA 9,0
met Aperitivo of Limoncello gemaakt met cava, soda en passend fruitgarnituur
ORANGE SOUR – 11,5
een traditionele sour verhouding, maar dan met een net andere variant dan je bent gewend. Met triple sec en citroensap
LIQUID LEMON CHEESECAKE – 11,5
romige cocktail met Licor 43 en Limoncello. Met recht een liquid cheesecake!
GIN EN TONICS
GIN MARE GIN TONIC – 13,5
Mediterrane gin met smaken van thijm, rozemarijn en olijf en hinten van citrus. Heerlijk met Fever-Tree Mediterranean tonic en een blaadje basilicum
NORDÉS GIN TONIC – 11,5
Galicische gin gemaakt met Albariño druiven, wat hem extreem aromatisch maakt. Gecombineerd met zoethout en Fever-Tree Mediterranean tonic
MONKEY 47 GIN TONIC – 14
47 botanicals zijn gebruikt voor de sublieme smaak. Aards en kruidig gevolgd door iets floraals. Heerlijk in combinatie met de Fever-Tree Mediterranean tonic
TX GIN TONIC – 11,5
vlierbloesem en duindoorn kenmerken de gin, doe daarbij de Fever-Tree Elderflower tonic, zeekraal en limoen en je hebt een feestje in je glas
AURA TRUFFEL GIN TONIC – 18
Kroatische gin welke drie keer is gedistilleerd met negen kruiden en witte truffel. Geserveerd met zoethout en Fever-Tree Indian tonic
MARULA GIN TONIC – 13,5
marula is een Namibische vrucht, gecombineerd in deze gin met Spaanse oranjebloesem en lavendel in de mix met Fever-Tree Clementine tonic
UKIYO JAPANESE GIN TONIC – 12,5
traditionele shochu die hergedistilleerd is tot gin. Smaak van citroen, grapefruit en een vleugje mandarijn met Fever-Tree Clementine tonic en sinaasappel
SIR EDMOND VANILLA GIN TONIC – 12,5
harmonieuze gin met bourbon, de hoogste kwaliteit, vanille, ondersteund door Fever-Tree Raspberry Rhubarb tonic en koffiebonen
FLORUM TULIPA GIN TONIC – 12,5
gin van handgeplukte tulpenbloemen, met lavendel en zoethout wat het een typisch Nederlands product maakt. Gedronken met Fever-Tree Indian tonic
MOCKTAILS
NO-JITO – 10
een klassieker maar dan zonder alcohol, wel met limoen, munt en rietsuiker wat deze cocktail zo typeert. Afgetopt met Sprite
AMARETTI SOUR – 11,5
een heerlijke alcoholarme (<0,5%) versie van de klassieker, met een perfecte balans tussen zoet en zuur
SAFE SEX ON THE BEACH – 10
kies voor veilig. Een alcoholvrije variant van onze hardloper. Vers geperste jus + alcoholvrije gin, perzik-siroop en cranberrysap maken het toch lekker tropisch
BIEREN
TAPBIEREN
HEINEKEN 0,25 – 3,7
HEINEKEN 0,35 – 5,2
TEXELS – SKUUMKOPPE 0,30 – 5,9
TEXELS – WISSELEND BIER
BROUWERIJ TX – WISSELEND BIER
ALCOHOLVRIJ/ARM
HEINEKEN 0,0% – 4,3
TEXELS – SKUUMKOPPE 0,0% – 5,5
AMSTEL – RADLER 0,0% – 4,3
DUTCH BARGAIN- PACIFIC HAZE 0,5% – 6,2
BROUWERIJ ‘T IJ – VRIJWIT 0,5% – 5,7
DIVERS
LIEFMANS – FRUITESSE – 5,5
LIEFMANS – PEACH – 5,6
BRASA – 5,5
AMSTEL – RADLER – 4,5
FRIS EN FRUITIG
BROUWERIJ ‘T IJ IJWIT – 6,5
een verfrissend witbier met koriander en citroen. Lest goed de dorst en is uitermate doordrinkbaar – 6,5%
DUTCH BARGAIN PACIFIC HAZE – 7,1
de ideale NEIPA voor elk moment, met uitgesproken aroma’s van mango, steenfruit en kokos – 6,5%
VAN MOLL LANGHARIG TUIG – 6,6
goudblond hoppy weizen bier: pittig met een vleugje kruidnagel in zijn aroma en een tropische smaak vol met banaan en onderliggende tonen van citrus – 5,5%
BROUWERIJ TX HOPBLOND – 6,2
een volmoutig, dubbel gehopt hooggistend speciaalbier met robuuste moutige smaak en een specifieke hoppige afdronk – 6,7%
BROUWERIJ KEES! DOUBLE HAZE – 7,5
volle body, rijke smaken en intense aroma’s in deze New England IPA. Het bier is twee keer gedryhopped daardoor is alles dubbel.
Superfruitig, hoppig en hartstikke lekker! – 8,5%
TEXELS OVERZEE IPA – 6,1
lekkere bittere IPA door Amerikaanse hopsoorten als Cascade en Simcoe. Heerlijk verfrissend met accenten van citrus en abrikoos – 6,0%
BLOND EN KRACHTIG
PALM 8 HORSE POWER – 6,1
een bovengistend blond bier. Naast de typische fruitigheid die komt van de gebruikte gist, zijn smaken van sinaasappel te ruiken en te proeven – 8,0%
YPRA HOPPY BLOND – 6,2
zacht en fris blond bier van hoge gisting, met een lichte bitterheid en fruitige hoptoetsen van sinaasappels en pompelmoes – 6,0%
GOUDEN CAROLUS TRIPEL – 6,2
een goud kleurige tripel. Het aroma is fris met een vleugje kruiden. Een fruitige smaak en een beetje banaan. Afdronk is bitterzoet en licht droog – 9,0%
JOPEN HOP ZIJ MET ONS – 6,8
uitgesproken IPA, met een mix van tropische vruchten en citrusfruit. Bitterheid zoals je mag van een IPA mag verwachten en is ook nog eens glutenvrij – 6,0%
TROUBADOUR MAGMA – 6,5
voor dit bier is veel hop gebruikt, daarom heeft het kenmerken van een IPA. Aan de andere kant heeft dit bier ook het nodige Belgische DNA door het gist. Is dit de eerste tripa, een kruising van een tripel en IPA? – 9,0%
BON SECOURS PRESTIGE – 6,7
deze nieuwe Bon Secours is een echte tripel. Dankzij de 3 granen krijgt het bier een gevarieerde en complexe smaak. Een bier met lekkere kruidige toetsen en de noten van citrusvruchten in de afdronk en samen met een licht uitgesproken bitterheid- 9,0%
BROUWERIJ BOSTEELS TRIPEL KARMELIET – 6,2
heeft een fluffy schuimkraag en zit vol verfijnde fruitige aroma’s. Bij de eerste slok weet je waarom deze zo hoog aangeschreven staat – 8,4%
BROUWERIJ TX ISLAND PALE ALE – 6,7
een traditionele IPA: een fris bitter bier met heerlijke citrusaroma’s en een vleugje mango en meloen – 5,8%
TEXELS TUUNWAL TRIPEL – 6,1
gebrouwen in de traditie van abdijbieren, is herkenbaar aan zijn kleine zoetje en eigenzinnige hopbitterheid – 8,5%
AMBER EN ELEGANT
BROUWERIJ TX DONKERBLOND – 6,1
een donker witbier vol moutige aroma’s met een lichte bitter en een mooie fruitige ondertoon. Soepel, volrond met fijne schuimkraag – 5,5%
TEXELS SPRINGTIJ – 6
stevig blond bier met een zachte volle smaak. Verrassend bloemig aroma en kruidig karakter – 7,5%
LA GOUDALE – 6,3
fruitig, zoet en zwaar. Een volmondige blonde met een goede kleur. Toetsen van aalbes, peer, karamel en biscuit in een flesje met veel klasse – 7,9%
TEXELS VUURBAAK – 5,9
vol rood, lekker moutig, een fruitige zacht bittere afdronk en met tonen van amandel en karamel – 5,5%
DELIRIUM ARGENTUM – 6,4
volmondig, intens en touch karamel. Kruidig, citrusachtige bitterheid. Complexe en zeer aangename, frisse, volle en bitterige afdronk – 7,0%
KLEIBURG DUBBEL BLOND – 7
een bier in kloosterstijl die het midden houdt tussen een blond en een dubbel. Vol, rond en zacht – 7,3%
DONKER EN RIJK
TEXELS DONDERSTIEN DUBBEL – 6
een dubbel met een warme robijnrode kleur. Vol en moutig van smaak met een aangenaam klein zoetje in de afdronk – 6,4%
WESTMALLE DUBBEL – 5,9
de smaak is zoet met een verfijnde bitterheid, vol fruitige aroma’s en tonen van gebrande mout. Complex en kruidig met een frisbittere finale – 7,0%
DE MOLEN BOMMEN EN GRANATEN – 6,9
een barley wine: zoet, rijpe vruchten, moutig en een zachte bitterheid om alles in balans te brengen. Drink deze eens bij ons heerlijke kaasplankje – 11,0%
GRUTTE PIER QUADRUPEL – 6,6
de smaak is zacht zoetig, kruidig, karamel en licht alcoholisch. Een licht bittere nasmaak met een mooi vol mondgevoel – 9,5%
BROUWERIJ TX STEAMBOCK – 6,5
een robuuste, smaakvolle bock met tal van verfijnde aroma’s van geroosterd mout. Leent zijn naam door de bijzondere wijze van vergisting – 6,5%
BROUWERIJ KEES! ENJOY THE SILENCE – 7,4
dit bier heeft een diep roodbruine kleur en een zacht zoete smaak. De alcohol in het bier zorgt voor een warme roes. Voor dit bier is gekozen voor Amerikaanse hopsoorten die zorgen voor fruitige aroma’s – 11,5%
TESSELAAR DUKDALF – 6,6
quadrupel met prachtige moutbittertonen gecombineerd met een zachte hopbitter. Een klein zoetje maakt een fluweelzachte afdronk – 10,0%
TEXELS JUTTERS BOCK – 6
herfstbock met een dieprode kleur. Aangenaam bittertje gecombineerd met karamelsmaak – 7,0%
INTENS EN UITDAGEND
BROUWERIJ ELEVEN MET JAN NAAR DE MAAN – 8,9
een dikke, volle Imperial stout met smaken van koffie, chocolade, mokka. Een stevig bitter bier, eentje om rustig van te genieten met een dekentje onder de heaters op het terras – 11,0%
BRONCKHORSTER FULL CIRKEL – 11
barrel aged imperial stout gerijpt op Bourbon vaten met tonen van gedroogd vanille en laurier, die worden aangevuld met een zacht eiken mondgevoel – 14,0%
DUTCH BARGAIN WOEST – 7,5
een volle romige Imperial Stout met toetsen van cacao, koffie en vanille. Een gebalanceerde Stout met geroosterde mouten. Voor iedereen die zichzelf wil uitdagen – 10,0%
SPECIALS
BROUWERIJ TX BARREL AGED 0,5L – 21
voor de echte bierkenners en liefhebbers brouwt Brouwerij TX regelmatig exclusieve bieren in kleine batches. Wij hebben altijd een assortiment van de barrel aged bieren op kruik op voorraad, lekker om te delen of stiekem voor jezelf te houden!
Vraag de bediening naar ons huidige aanbod
GOUDEN CAROLUS WHISKEY INFUSED 0,75L – 21
Gouden Carolus Imperial Dark werd verrijkt met een infusie van Gouden Carolus Single Malt whisky. Dit resulteert in een uniek bier: krachtig en volmondig met subtiele toetsen van vanille, eikenhout en chocolade, in een grote fles om te delen (of niet) – 11,7%
WIJNEN
WITTE WIJN
HOMENAJE VERDEJO MARCO REAL, RUEDA SPANJE – 26
deze wijn heeft een mooie zuurgraad en een zeer uitgesproken aroma van citrus, appel, peer, bloemen en kruiden en blijft comfortabel in je mond hangen. Vol van smaak, maar niet overheersend. MUY BIEN met vis!
NUGAN ESTATE ‘ANNELISE’ PINOT GRIGIO, ZUID OOST AUSTRALIË – 31
steviger en smaakvoller als haar Pinot Grigio familie uit Italië. Want hier in Australië wordt spectaculair goede Pinot Grigio gemaakt. Sappig, fruitig en levendig met rijpe peer en grapefruit, florale tonen, witte peper, salie en veel mineraliteit.
SIGLO 1881 BLANCO MANZANOS, RIOJA SPANJE – 32,5
voor het betere segment vind je bij Siglo in Rioja een ruime keuze. Het is een van de oudste wijnhuizen van de streek, met een geschiedenis die teruggaat tot 1881. Deze houtgerijpte witte Rioja is een blend van Viura en Chardonnay en brengt een geur van witte bloemen, citrus, limoen en wit fruit. Evenwichtig en zijdezacht met elegante zuurgraad en barstensvol tropisch fruit.
CONEJO VERDE BLANC DE BLANCS, MENDOZA ARGENTINIË – 32,5
een van de meest karakteristieke druiven uit Argentinië is Torrontés. Een hele geparfumeerde gele druif. Ook Viognier is weelderig en floraal en bezit weinig zuren. Mede daarom is de blend met Sauvignon Blanc ook zo goed gekozen. Deze maakt het spannend en zorgt voor de juiste balans. Intense aroma’s evenals een goede zuurgraad en structuur. Deze zeer smaakvolle creatie uit de beroemde streek Uco-vallei in Mendoza laat precies zien hoe heerlijk het kan zijn als het op uitzonderlijk grote hoogte wordt aangeplant.
BABICH ‘FORBIDDEN WINES’ SAUVIGNON BLANC, MARLBOROUGH NIEUW ZEELAND – 34,5
Babich biedt het beste uit Nieuw-Zeeland: Cool climate charme, de herkenbare grassige geur, de bijzonder frisfruitige smaak en een ongekend lange afdronk. Vandaag de dag is Babich één van Nieuw-Zeeland’s grootste familiebedrijven. Sauvignon uit Marlborough heeft een elektriserende scherpte en vaak een tropische smaak die doet denken aan passievrucht, maar ook aan vlierbloesem, peultjes, kruisbessen en buxus.
LUGANA DI TREBBIANO SANTA SOFIA, VENETO ITALIË – 39
ten zuiden van het Garda-meer in de heuvels bij Peschiera ligt het Lugana gebied waar zeer delicate, frisse en harmonieuze witte wijnen van de Trebbiano druif vandaan komen. Mede doordat de extreme tropische zomerdagen worden getemperd door het grote wateroppervlak. Deze wijn bestaat voor 100% uit Trebbiano di Lugana. Een mooie delicate strogele kleur. Naast een buitengewoon rijk boeket en kruidig aroma met aangename amandelgeur is de wijn fris en opwekkend met zachte zuurgraad en zelfs een beetje mollig.
ALBARIÑO ‘MAR DEL NORTE, RÍAS BAIXAS SPANJE – 45
deze Albariño wordt gemaakt van de druiven afkomstig van wijngaarden in Rías Baixas, gelegen aan de Atlantische kust tegen de onderkant van de Noordzee aan. Met zijn subtiele strogele kleur en bijzondere geur van citrus, perzik en amandelbloesem is de eerste slok al snel genomen. Hij krijgt een steuntje in de rug van de zilte invloed uit zee. In de mond is hij droog en de levendige zuren brengen balans in het geheel. De afdronk is fris met veel mineraliteit. Frisse Albariño kom je in heel Noord-Spanje tegen in rumoerige tapasbars.
RIESLING SCHLOSS, FRANKENBERG DUITSLAND – 45
een complexe, vlotte wijn met veel mineraliteit, herkenbaar door zijn bruisende zuren en aroma’s van geel fruit, kruiden zoals munt en een spannende afdronk. Het sap dat in je mond spat als je in een groene appel of een stuk rijpe meloen bijt. Een gastronomische wijn!
HOUSE OF SMITH WINES SUBSTANCE CHARDONNAY, WASHINGTON VERENIGDE STATEN – 55
Charles Smith is self-made en bijzonder ambitieus en leerde de betere wijnen kennen toen hij als sommelier werkte in een paar restaurants. Eind jaren 90 nestelde hij zich in het dorpje Walla Walla, aan de voet van de Blue Mountains in de staats, waar een cool climate heerst. De druiven komen van hooggelegen wijngaarden met oude wijnstokken en een prachtige ligging. Geen typisch logge Amerikaanse wijn, maar veel meer finesse : aroma’s van meloen, appel, perzik, citroen en verse kruiden, rijke complexe smaak met frisse rijkdom van Fuji-appel en minerale accenten en een romige licht geroosterde vanille toon door houtrijping.
DOMAINE LA CLEF DU RÉCIT SANCERRE BY ANTHONY GIRARD, FRANKRIJK – 57
Domaine La Clef du Récit is het opwindende meesterwerk van de jonge en ambitieuze wijnmaker Anthony Girard. Het wijnhuis gelegen in Sancerre, in een klein dorp genaamd Récy, aan de oostelijke rand van de Loirevallei. Stijl en verfijning voeren de boventoon. Mooi groengeel van kleur, krachtig bouquet met zuidvruchten, bloemen, kruiden. Heel zuiver en rijk van smaak, veel fruit, breed in de mond, goed evenwicht.
PHILIPPE GIRARD SAVIGNY-LES-BEAUNE BLANC, CÔTE DE BEAUNE, BOURGOGNE – 75
deze wijn, gemaakt van 40 jaar oude stokken, heeft een mooie gouden kleur met smaragdgroene en stro hinten. De neus valt op met aroma’s van witte bloemen en soms citrusaccenten. De eerste indruk van het vet en de kracht dragen bij aan de weelderigheid van een zuivere wijn.
RODE WIJN
VACA SAGRADA MALBEC RESERVA, MENDOZA ARGENTINIË – 28
heeft een intens paarsrode kleur en een bouquet van blauwe bessen, aalbessen, vanille en viooltjes. Zacht van smaak met indrukken van pruimen, kersen en rozijnen. De wijn heeft zich tijdens de rijping 7 maanden op houten vaten verder ontwikkeld.
SIGLO 1881 TINTO MANZANOS, RIOJA SPANJE – 32,5
een soepele, lichte Rioja. De wijngaarden liggen behoorlijk hoog, wat hem een onweerstaanbare frisheid geeft. Hij valt op door zijn aroma’s van framboos, blauwe bessen en zoethout. Fris, rond met veel nuances die weer doen denken aan zwarte fruit, laurier en peper.
SANTA SOFIA MERLOT CORVINA , VENETO ITALIË – 34
vader en zoon maken van hun Corvina druiven, die als belangrijkste bestandsdeel van de wereldberoemde Amarone gebruikt worden, ook een wat lichtvoetigere wijn die ze blenden met Merlot. De wijn is intens en geconcentreerd en met het kenmerkende Italiaanse bittertje in de afdronk. De robijnrode Corvina heeft een perfecte balans tussen fruit en zuren. Je ruikt rode bloemen, frambozen, kersen, zoethout, wortel, bosbodem en specerijen.
EMPORIUM NEGROAMARO/PRIMITIVO ROSSO, PUGLIA ITALIË – 35
de Appassimento is het resultaat van de allerbeste druiven die de streek Salento in Zuid-Italië oplevert, die laat worden geoogst en daarna weken worden ingedroogd. Vervolgens rijpt de wijn op grote houten vaten. De wijn met Primitivo en Negroamaro als basis kenmerkt zich door een overdaad aan rijp, rood fruit zoals cassis, bramen, bessen en kersen in de geur met een hint van confituur en specerijen.
RIPASSO VALPOLICELLA CLASSICO SUPERIORE SANTA SOFIA, VENETO ITALIË – 45
wat deze wijn zeer bijzonder maakt is het proces wat de Italianen zelf ‘Appassimento’ noemen. Hierbij worden de gebruikte druiven een lange tijd gedroogd waardoor ze letterlijk verschrompelen. Het drogingsproces resulteert in een zeer grote concentratie van aroma’s en suiker in de druiven. Hoewel de suikers worden vergist en omgezet in alcohol blijft de complexiteit en structuur fier overeind. Bescheiden houttonen en verfijnde kruidigheid met mooie lengte.
NUGAN ESTATE ALFREDO DRIED GRAPE SHIRAZ, AUSTRALIE – 47
de Shiraz is afkomstig van de premium wijngaard uit McLaren Vale in Australië. Eenmaal geoogst wordt een geselecteerd gedeelte van deze druiven gedroogd om smaakintensiteit en concentratie te creëren. Vervolgens 24 maanden rijping in Frans en Amerikaans eiken wat resulteert in een buitengewoon complex en krachtig kunstwerk.
SPIOENKOP PINOT NOIR 1900, ELGIN ZUID AFRIKA – 50
bepalend voor de wijnen uit dit gebied zijn de koele wind uit zee en de vrij hoge ligging van de wijngaarden, in geval van Spioenkop op zo’n 300 meter. De bodem bestaat veelal uit een diepe, poreuze kleilaag bedekt met keien en kiezels. Gecombineerd met zeven tot negen zonuren per dag en een hoge hoeveelheid neerslag levert het een microklimaat op dat zeer gunstig is voor een lange, gelijkmatige rijpingsperiode.. Deze Pinot Noir heeft subtiele fruitaroma’s van cranberry, kers en rode bosbes. Het fruit wordt in balans gebracht door zwarte peper en kruidigheid. Het levert een sappige en verfijnde rode wijn op.
HOUSE OF SMITH WINES SUBSTANCE CABERNET SAUVIGNON, WASHINGTON VERENIGDE STATE – 55
in Washington hebben ze een relatief koel klimaat, de druiven komen van hooggelegen wijngaarden met oude wijnstokken en een prachtige ligging. Geen typisch logge Amerikaanse wijn, maar veel meer finesse: aromatisch boeket van pruimen en kaneel, met in de mond zwarte bessen, kersen, donkere chocolade en een beetje peper. Rijping op Franse eiken houten vaten om een bijzondere smaak te verkrijgen.
BORDEAUX FRANKRIJK – 75
de wijngaard van 15 hectare ligt pal tegenover de Château Figeac, Grand Cru Classé, en is beplant met 75 % Merlot en 25 % Cabernet Franc. Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 40 jaar. De ondergrond is zeer gevarieerd met leem, zand en ijzer, wat een complexe wijn levert. Mooie granaatrode kleur. Complex en elegant boeket. Aroma’s van onder andere braambessen en blauwe bosbessen. Rijke en mondvullende wijn; gestructureerd en met een evenwichtige houttoets.
ROSÉ WIJN
PINOT GRIGIO BLUSH ROSÉ TERREDIRAI, VENETO ITALIË – 26
een fris, zachte en bleke zalmroze rosé met verleidelijk fruit. Deze rosé is een frisse en fruitige wijn die perfect is voor de zomer. Met zijn lichtroze kleur en aroma’s van aardbei en perzik, zal deze wijn zeker je smaakpapillen verwennen.
SINFO BODEGAS SINFORIANO, CIGALES SPANJE – 29,5
het bijzondere van deze rosé is het gebruik van de Verdejo-druif, die geassocieerd wordt met witte wijn. Dat deze rosé ook gemaakt is van witte druiven geeft de wijn een onderscheidende smaak: de frisheid van witte wijn gecombineerd met het fruitige van rosé. Dit geeft een lichte en vriendelijk frisse rosé, met veel hints van witte bloemen, perzik en abrikoos.
QUELIAS ROSÉ BODEGAS SINFORIANO, CIGALES SPANJE – 45 | MAGNUM 90
high-end rosé uit Spanje bekroond met titel ‘beste rosé ter wereld 2023’! Expressieve aroma’s van framboos, witte perzik en grapefruit, met tonen van wilde aardbei. Volop smaak, frisheid en elegantie kenmerken deze rosé.
MOUSSERENDE WIJN
CAVA CABARET ROSÉ CASTELL D’OR, COMTATS DE BARCELONA SPANJE – 35
voor de rosé brut wordt 100% Trepat druif gebruikt. In de geur framboos, rozenblaadjes en een vleugje zoete specerijen. De smaak zit vol rode bessen met kruidige tonen en zorgt voor een lange afdronk.
DALVA ESPUMANTE BRUTO, DUORO PORTUGAL – 37,5
heerlijke mousserende Espumante, een blend van verschillende druiven waarbij Malvasia Fina en Viosinho een leidende rol spelen. Helder en lichtgeel van kleur met gouden kern. Een weelderige geur met complexe aroma’s, licht getoast. Door de zachte frisse mousse uitermate succesvol als aperitief en maakt het een heerlijke begeleider bij elke feestelijke gelegenheid.
JOSEPH PERIER CUVÉE ROYALE BRUT, CHAMPAGNE FRANKRIJK – 78
heeft een intens paarsrode kleur en een bouquet van blauwe bessen, aalbessen, vanille en viooltjes. Zacht van smaak met indrukken van pruimen, kersen en rozijnen. De wijn heeft zich tijdens de rijping 7 maanden op houten vaten verder ontwikkeld.